Højtideligheden

Jeg arrangerer højtideligheden, præcis som du ønsker den

Man vil normalt afholde en kirkelig handling eller mindre hyppigt en borgerlig handling, hvor afdøde er tilstede lagt i en lukket kiste.

Alternativt kan man også afholde mindesamvær i forbindelse med urnenedsættelse efter at afdøde er kremeret. Dette vil oftest kun kunne ske, hvis afdøde ikke er medlem er Den Danske Folkekirke eller at afdøde har frabedt sig gejstlig medvirken eller den/de pårørende er af den overbevisning at afdøde ikke ønsker gejstlig medvirken i forbindelse med bisættelsen.

Man skelner imellem kirkelig højtidelighed og borgerlig højtidelighed, hvor afdøde ikke er medlem af Den Danske Folkekirke.

Hvis afdøde var medlem af Den Danske Folkekirke, skal præsten ubetinget begrave eller bisætte, hvis ikke afgører præsten om begravelsen kan foregå i kirken. En såkaldt borgerlig begravelse/bisættelse, eller hvis afdøde var medlem af et andet trossamfund, kan foregå fra et af folkekirkens begravelses kapeller i sognet. Biskoppen kan give tilladelse til, at en begravelse eller bisættelse kan foregå fra en af folkekirkens kirker.

Begravelse eller bisættelse. klik her

En højtidelighed varer et sted imellem 25 minutter og 45 minutter.

Tryk på linket for, at komme til Den Danske Folkekirkes hjemmeside:

Den Danske Folkekirke

Kontakt osDøgnet rundt - alle ugens dage

Telefon: 53 61 03 55

E-mail: info@envaerdigafsked.dk